روش های بازرسی بهداشت حرفه ای

80 بازدید

اهداف سیستم جامع بازرسي بهداشت حرفه اي

مهارت ها و ویژگیهاي بازرسان بهداشت حرفه اي

وظایف بازرسان بهداشت حرفه اي

حدود اختیارات بازرس بهداشت حرفه اي

انواع روش هاي بازرسي بهداشت حرفه اي

پروتکل بازدید کارگاهي

فرم هاي بازدید کارگاه

فرم هاي گزارش دهي

فرم هاي شاخص گیري

دستورالعمل ها

قوانین و مقررات مرتبط با بازرسي بهداشت حرفه اي و پایش محیط هاي کار 

شاخص هاي عملکردي بازرسان بهداشت حرفه اي

شاخص هاي عملکردي در معاونت بهداشتي

شاخص هاي عملکردي در مراکز بهداشت شهرستان

شاخص هاي عملکردي در مراکز بهداشتي درماني شهري / روستایي

شاخص هاي عملکردي در خانه هاي بهداشت

کارت بازرسي

حمایت اداري و قانوني از بازرس

تخلفات بازرسان

 

ادامه مطلب

بخشنامه معاینات سلامت شغلی  

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
88 بازدید

مراکز مجاز معاینات سلامت

گواهی mph

نحوه فعاليت پرسنل مركز -  خدمات پاراكلينيک

نحوه انجام معاینات سلامت شغلی توسط متخصصين طب كار

صدور مجوز معاینات سالمت شغلی و نحوه فعاليت پزشکان عمومی

سایرضوابط اسپیرومتري، ادیومتري و آزمایشات پاراکلینیکی


ادامه مطلب

برنامه مشترک ارایه مراقبت های اولیه بهداشتی به کارگران بیمه شده  phc

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
48 بازدید

نحوه انتخاب بهداشت یار کار

سرفصل دوره آموزشی بهداشت یار کار

شرح وظایف مسِولین خانه های بهداشت کارگری

شرح وظایف بهداشت یار کار

داروهای اساسی مورد نیاز

فرم بازدید از کارگاه توسط مسئول خانه بهداشت کارگری

فرم گزارش دهی فعالیت های خانه بهداشت کارگری

وزارت بهداشت – وازرت کار و تعاون – سازمان تامین اجتماعی

 

ادامه مطلب

چک پوینت های پیشگیری از استرس در کار

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
58 بازدید

راه حل های عملی برای پیشگیری از استرس در کار

چک لیست پیشگیری از استرس شغلی در محیط کار

رهبری و عدالت در کار / تقاضاهای شغلی / کنترل شغلی

حمایت اجتماعی / تعادل کار-زندگی و زمان کاری

به رسمیت شناخته شدن در کار / محافظت از رفتارهای توهین آمیز

امنیت شغلی / مطالعات و ارتباطات / فعالیت های آموزشی WISE

رفتارهای تبعيض آميز در محيط کار  /  برنامه هاي کمک به کارکنان EAPs

گفتگوهاي غيررسمي بين مديران و کارگران، در طول ساعات کار و هم در خارج از ساعات کاري را تشويق کنيد.

ارائه ايده هاي خود درباره بهبود سازماندهي

درباره طراحي و برنامه ريزي کار، از جمله روش هاي کار، سرعت و برنامه زماني، بحث هاي گروهي را سازماندهي کنيد

گروه کاري کوچک تشکيل دهيد که در آن کارگران و سرپرستان بتوانند راه حل هاي مربوط به مشکلات محيط کار را توسعه دهند.

مترجمین نصرت عبداله پور فرحناز دسترنج فرامرز هلالی مصطفی حمزئیان منصور ضیائی

سازمان بین المللی کار



ادامه مطلب

دستور العمل تامين سلامت كار در كارگاههاي كوچك و صنف

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
66 بازدید

کارگاه محلي است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده او در آنجا کار مي کند،از قبيل موسسات صنعتي، کشاورزي، معدني، ساختماني، ترابري، مسافربري، خدماتي، جاري،توليدي، اماآن عمومي و امثال آن

از نظر اين آئين نامه كارگاه كوچك به شرح ذيل تعريف ميگردد:

 - كارگاههاي خويش فرما     - كارگاههاي خانگي    - معادن با تعداد كارگران 10 نفر و كمتر

 -  كارگاههاي داراي پروانه بهره برداري از وزارت صنايع با تعداد كارگران 10 نفر و كمتر

تمهيدات بهداشت حرفه اي

تسهيلات بهداشتي - حوله و صابون

آب مصارف آشاميدني و مصارف بهداشتي

قفسه انفرادي نگهداري لوازم و البسه كارگران

مراقبتهاي بهداشتي درماني شاغلين/طب كار

مستندات قانوني


ادامه مطلب

شاخص هاي كشوري بهداشت حرفه­ ای

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
48 بازدید

درصد كارگاههاي تحت پوشش بهداشت حرفه­ اي  / درصد شاغلين تحت پوشش بهداشت حرفه­ اي

درصد بازرسيهاي انجام شده در سال جاري   / درصد كارگاههاي بازرسي شده

درصد شاغليني كه به خدمات بهداشت حرفه­اي دسترسي دارند  / درصد شاغلين تحت پوشش معاينات شغلي

درصد شاغليني كه در  كارگاههاي داراي ريسك بالاي بيماريهاي شغلي كار مي كنند

درصد كارگاههاي داراي تشكيلات بهداشت حرفه اي  / درصد كارگاههاي داراي عامل شيميايي زيان آور

درصد كارگاههاي داراي صداي زيان آور  / درصد كارگاههاي داراي ارتعاش زيان آور

درصد كارگاههاي داراي روشنايي نامناسب  / درصد كارگاههاي داراي پرتوي زيان آور

درصد كارگاههاي داراي استرس حرارتي  / درصد كارگاههاي داراي عامل بيولوژيكي زيان آور

درصد شاغلين داراي وضعيت نامناسب بدن در حين كار / درصد شاغلين در مواجهه با حمل بار نامناسب

درصد كارگاههايي كه صداي زيان آور  را كنترل نموده اند / درصد كارگاههايي كه ايستگاه كار شاغلينشان اصلاح شده

درصد كارگاههايي كه عوامل شيميايي زيان آور را كنترل نموده اند

درصد شاغليني كه از وسايل حفاظت شنوايي مناسب استفاده مي كنند

درصد شاغلين در معرض آلاينده هاي شيميايي كه از وسايل حفاظت فردي مناسب استفاده مي كنند



ادامه مطلب

اصول مبانی و فعالیت های روانشناسی صنعتی

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
54 بازدید

 Siop اولين سازمان حرفه اي روانشناسي / معروف ترين انجمن حرفه اي روانشناسي در دنيا انجمن روانشناسي آمريکا  APA است

ضريب هوش IQ  / انواع تیپ در روانشناسی و مشخصات آنها / مسائل روانشناسی صنعتی و سازمانی

انگیزش ، خشنودی شغلی و دلبستگی شغلی / ارزيابی به سه روش انجام می گیرد : فرم ارزشيابي

شکايات ارباب و رجوع / به موقع انجام دادن كارهاي ارجاعي / نظريه انگیزشی پیشرفت/ ساده سازی شغل

نظريه سلسله مراتب نیازها آبراهام مازلو / نظريه بودن وابستگی و رشد / نظريه انگیزش بهداشتی - دو عاملی

راه های برای غنی سازی شغل هرزبرگ / نظريه برابری / نظريه هدف گذاری / از دست دادن شغل

رفتارهای ضد تولید / دستمزد به عنوان منبع انگیزش و خشنودی / شرايط محیط کار / ساعات کار متغیر


ادامه مطلب

راهنمای نظارت بر سامانه های تامین و تصفیه آب آشامیدنی

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
60 بازدید

آلاینده های آب آشامیدنی : میکروبی، شیمیایی، رادیولوژیکی و فیزیکی يا زیبایی شناختی

منابع تابش و اثرات بهداشتی تماس با اشعه / جنبه های مطلوبيت آب / آلایندههای با منشأ بيولوژيكي

تصفیه طعم، بو و مسائل ظاهری آب آشامیدنی / نظارت بر سیستمهای تأمین آب آشامیدنی

 نمونه هایی از مسئولیتهای مقدور پرسنل بخش نظارت / تعیین حریم کیفی منابع آب آشامیدنی

حريم كيفي آب سطحي / حريم كيفي آب زيرزميني / تعيين حريم كيفي نقطه ای چاه، چشمه و قنات

 انواع روشها در تعيين حريم كيفي نقطه ای / دستورالعمل تعيين حريم كيفي آبهاي زيرزميني

روش شعاع ثابت دلخواه  OFR / روش شعاع ثابت محاسبه شده  CFR

بازرسی از سیستمهای تأمین آب آشامیدنی  از آبگیر تا مصرف / شبکه توزیع و تصفیه

ذخیره سازی آب تصفیه شده / سامانه های تأمین آب روستایی / نقص های متداول بهداشتی روستایی

منابع و سیستم تصفیه آب سطحی / اصول نمونه برداری از آب آشامیدنی برای اهداف مختلف

نمونه برداري و نگهداری نمونه های آب  / زنجيره نگهداری و انتقال نمونه های آب  

نمونه برداری آب جهت فلزات سنگین / روش شستشو با اسید / فیلتراسیون مقدماتی برای فلزات قابل فیلتر

نمونه برداری آب برای ترکیبات آلی و حشره کشها / نمونه برداری برای آزمونهای میکروبی

پايش عوامل بيولوژيكي، شيميايي، فيزيكي و راديو اكتيو منابع آب / ویژگیهای هيدروديناميكي

پايش و ارزيابي كيفيت آب / تعيين نقاط پايش در اعماق مختلف مخزن سد 

 انواع و فواصل زماني نمونه برداري از مخازن / فواصل زماني نمونه برداري كمي و كيفي آب از مخازن آب

فواصل زماني نمونه برداري پارامترهاي زيستي آب / دستورالعملهایی برای کیفیت آب آشامیدنی

لوله های سیستم توزیع / تحلیل نتایج آب آشامیدنی و گزارش دهی آن / آب آشامیدنی سالم برای مسافران

 پایش آب آشامیدنی در ساختمانهای بزرگ، قطار، کشتی، هواپیما / شستشوی مخازن آب تصفیه شده

آلودگیهای ناشی از فعالیتهای انسانی / شیوه های پاکسازی و ضدعفونی کردن مخازن برای آب اندازی

روشهای کلرزنی و ضدعفونی کردن مخازن/ چک لیستهای پایش و بازرسی

فرم گزارش دهی از سیستم تامین آب شهری  / فرمهای بازرسی بهداشتی از چاه به همراه چرخ چاه و سطل/  فرمهای بازرسی بهداشتی از چاه به همراه پمپ دستی/ فرمهای بازرسی بهداشتی از جمع آوری و ذخیره سازی آب باران/  فرمهای بازرسی بهداشتی از چاه عمیق با پمپ دستی فرمهای بازرسی بهداشتی از ایستگاه آبگیری، تانکرهای آب و مخزن خانگی / نمونه ای از فرم بازرسی بهداشتی برای چاهک عمیق با پمپ مکانیکی /  فرم بازرسی بهداشتی منبع چشمه حفاظت شده/ فرم بازرسی بهداشتی برای منبع سطحی و آب بند /  فرم بازرسی بهداشتی برای شبکه توزیع لوله کشی شده /  فرم بازرسی بهداشتی برای تصفیه خانه آب


ادامه مطلب

چک لیست بازرسي بهداشتي سلامت محیط کار

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
35 بازدید

چک لیست بازرسي بهداشتي از مراکز عرضه گوشت و مرغ / چک لیست بازرسي بهداشتي ازکیوسک ثابت عرضه مواد غذایي

چک لیست خود اظهاري بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد خوردنی آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی

چک لیست بازرسي بهداشتي از نانوایي سنتي و مراکز تولید و عرضه نان

چک لیست بازرسي بهداشتي از خوارو بار فروشي، عمده فروشي، سوپرمارکت، فروشگاه های بزرگ و فروشگاه های زنجیره ای عرضه مواد غذایي

چک لیست بازرسي بهداشتي از واحد سیار عرضه مواد غذایي / چک لیست بازرسي بهداشتي از انبار و سردخانه مواد غذایي

چک لیست بازرسي بهداشتي از رستوران، رستوران سنتي، سفره خانه، چلوکبابي و سلف سرویس

چک لیست بازرسي بهداشتي ازخودروی حمل مواد غذایي / چک لیست بازرسي بهداشتي از مراکز تولید و عرضه یخ

چک لیست بازرسي بهداشتي از تالار پذیرایي / چک لیست بازرسي بهداشتي از بوفه عرضه مواد غذایي

شامل : بهداشت فردی - بهداشت مواد غذایي - بهداشت ابزار و تجهیزات - بهداشت ساختمان

مصداق ندارد شامل مواردی است که وجود آن الزامی نبوده و با عبارت"در صورت وجود"آغاز می گردد

 اصلاح در محل شامل مواردی است که تا پایان زمان بازرسی قابل اصلاح در محل بوده و چنانچه همان نقص در بازرسی بعدی تکرار گردد با علامت × مشخص می شود.  

ردیف هایی که با رنگ قرمز و علامت * مشخص شده است نشان دهنده شرایط یا حالت بحرانی می باشد - ردیف هایی که با رنگ مشکی مشخص شده است نشان دهنده شرایط یا حالت غیر بحرانی می باشد.


ادامه مطلب

دستورالعمل نحوه انجام معاينات پزشكى و صدور صلاحيت پزشكى کار در ارتفاع

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
51 بازدید

ارائه چارچوبى مناسب و يكپارچه در نحوه انجام معاينات پزشكى كار در ارتفاع

توانايی هاى جسمانى مورد نياز براى كار در ارتفاع / نحوه انجام معاينات پزشكى براى كار در ارتفاع

در معاينـات پزشـكى بـراى كار در ارتفاع بايد توجه ويژهاى به سيسـتم قلبى عروقى، نورولوژيك، عضلانى اسـكلتى و سيستم تعادلى شود.

مهمترين مواردى كه پزشك صنعتى بايد در شرح حال به آنها توجه كند شامل موارد زير هستند:

سابقه صرع يا تشنج مصرف داروهاى خواب آور سابقه سرگيجه، سنكوپ يا عدم تعادل ديابت وابسته به انسولين علائم درد يا سوزش قفسه سينه در فعاليت هيپرتانسيون تپش قلب در فعاليت يا استراحت ترس بيمارگونه از ارتفاع تنگى نفس در فعاليت يا استراحت سابقه بيماری هاى اعصاب وروان سابقه بيمارى قلبى يا عروقى سابقه بيماری هاى ريوى

معاینات فیزیکی : علائم حياتی بويژه BP و BMI/ موارد منع از كار در ارتفاع


ادامه مطلب

ضوابط بهداشتی و بهداشت محیط در مراکز درمانی

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
33 بازدید

بهداشت محیط آبدارخانه  / سرویسهای بهداشتی /  ضوابط بهداشتی رختشویخانه

  ضوابط بهداشتی در آشپزخانه و غذاخوری /  وسایل اطفاء حریق

 کیفیت هوای داخل مراکز جراحی محدود و سرپایی / كنترل انتقال عفونت از طريق هوا

 روشنایی /  میزان صدا در مراکز جراحی محدود /  اقدامات محیطی در کنترل عفونت

كنترل انتقال عفونت از طريق خون /  گندزدایی و استريليزاسيون وسایل و تجهیزات

  گندزدایی /  استریلیزاسیون  /  محیط حفاظت شده  / اتاق ایزوله

  تجهيزات حفاظت فردي  / بهداشت فردی  /  ايمنسازي واكسيناسيون پرسنل

 نظافت محیط بیمارستان /  کمیت و کیفیت آب گرم و سرد مورد استفاده /  حفاظت در برابر اشعه

  مدیریت پسماندهای جامد /  ضوابط بهداشتی جمع آوری، حمل و نقل و جابجایی

پسماندهای مراکز /  مدیریت پسماند های خطرناک و عفونی /  جمع آوری پسماند

 بسته بندی و جمع آوری /  ذخیره موقت پسماند ها /  روشهای بی خطرسازی، تصفیه و امحا

  روشهای بی خطرسازی پسماندها خطرناک /  روشهای صحیح جمع آوری و دفع فاضلاب تولیدی

 آموزش بهداشت محيط /  منابع انسانی الزمی /  مسئول ممیزی و نظارت بر اجرای آئین نامه


ادامه مطلب

شاخص های سلامت شغلی و طب کار در صنعت

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
30 بازدید

شاخص شیوع کارکنان مبتلا به کاهش شنوایی  / شاخص بروز کارکنان مبتلا به کاهش شنوایی

شاخص شیوع کارکنان دارای تست با الگوی انسدادی

شاخص بروز کارکنان دارای تست با الگوی انسدادی

شاخص شیوع کارکنان دارای تست با الگوی تحدیدی

شاخص بروز کارکنان دارای تست با الگوی تحدیدی

شاخص کارکنان مبتلا به استرس های روانی

شاخص سرانه آموزش بهداشت  / درصد کارکنان دارای کارت سلامت معتبر

درصد کارکنان در معرض صدا / درصد کارکنان در معرض مادون قرمز

درصد کارکنان در معرض ماورا بنفش / درصد کارکنان در معرض روشنایی نامناسب

درصد کارکنان در معرض استرس حرارتی / درصد کارکنان در معرض مواد شیمیای سرطان زا

درصد کارکنان در معرض مواد خورنده اسید باز /

درصد پوشش معاینات دوره ای / میزان شیوع دیسک کمری ناشی از کار

میزان شیوع سندرم تونل کارپ / ضریب تکرار بیماری های شغلی قابل گزارش TROIF

ضریب تکرار بیماری های شغلی متلف وقتTLOIF /   نرخ کلی غیبت از کار GAR

نرخ غیب از کار به علت بیماری SAR / روزهای از دست رفته به ازای هر شاغل DLP


ادامه مطلب

راهنمای معاینات سلامت شغلی و فرم معاینات دوره ای وزارت بهداشت

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
31 بازدید

انواع معاینات سلامت شغلی  / بینایی سنجی،اسپیرومتری وادیومتری

مهمترین الزامات قانونی ماده 92 قانون کار / پرونده پزشکی شاغل بر اساس قانون 92

ماده 66 تامین اجتماعی / بیماریهای ریوی ناشی از کار

معاینات ادواری / معاینات تطابق با کار / معاینات بازگشت به کار /

معاینات حین بازنشستگی يا معاينات خروج از كار

کاهش شنوایی ناشی از سروصدا NIHL


ادامه مطلب

چک لیست های بهداشتی بهداشت عمومی - محیط - حرفه ای

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
47 بازدید

چك ليست بازديد بهداشتي از آشپزخانه و رستوران /  چك ليست بازديد بهداشتي از سيستم تصفيه فاضلاب / چك ليست بازديد بهداشتي از فروشگاه مواد پروتئيني (گوشت، مرغ و ماهي)

چك ليست بازديد بهداشتي از كنترل حشرات و جوندگان موذي / چك ليست بازديد بهداشتي از سرويس هاي بهداشتي و رختكن /چك ليست بازديد بهداشتي از مدارس و آموزشگاه ها /چك ليست بازديد بهداشتي از سالن هاي ورزشي /چك ليست بازديد بهداشتي از نمازخانه و مساجد

چك ليست بازديد بهداشتي از شهرك ها و منازل مسكوني /چك ليست بازديد بهداشتي از آمفي تاتر، كتابخانه، كلاس و آزمايشگاه /چك ليست بازديد بهداشتي از آب و مصارف بهداشتي آن

چك ليست بازديد بهداشتي از فروشگاه ها و تعاوني ها /چك ليست بازديد بهداشتي از سيستم جمع اوري و دفع زباله /چك ليست بازديد بهداشتي از تنظيفات در اماكن و ساختمان ها

آبدارخانه از بهداشتي بازديد ليست چك /چك ليست بازديد بهداشتي از آزمايشگاه / چك ليست بازديد بهداشتي از مراكز بهداشتي درماني و بيمارستان ها /چك ليست بازديد بهداشتي از استخر شنا

 چك ليست بازديد بهداشتي از مهدكودك ها /چك ليست بازديد بهداشتي ازتنظيفات در مراكز بهداشتي درماني و بيمارستان ها /بازديد بهداشتي از آشپزخانه و رستوران /چك ليست بازديد بهداشتي از هتل، باشگاه، مهمانسرا و كمپ /چك ليست بازديد بهداشتي از نانوايي / چك ليست بازديد بهداشتي از ميوه فروشي


ادامه مطلب

راهنماى انجام و تفسير اسپيرومترى

دسته بندی: طب کار, بهداشت,
56 بازدید

راهنماى انجام و تفسير اسپيرومترى

معاينات بدواستخدام

موارد لزوم انجام اسپيرومترى در طب كار

تعاريف پارامترهاى مهم در اسپيرومترى

مراحل انجام اسپيرومترى

كنترل عفونت دستگاه اسپيرومتر

كاليبراسيون دستگاه

بررسى آمادگى فرد براى انجام اسپيرومترى

پيغامهاى خطا و مفاهيم آنها  Quality Messages

خطاهاى مانور ونحوه رفع آنها

روش محاسبه ميزان افت عملكرد ريه


ادامه مطلب